EMEL BİLENOĞLU KİMDİR?
Emel Bilenoğlu her şeyin başlangıcını “2014 yılında mücadele ruhu ile çıktığı sokaklardan, özlemini duyduğum demokratik günleri göreceğim zaman gelene kadar bir daha evime girmeyecektim” diyerek özetliyor. Bu inançla mücadelesini, Cumhuriyet Halk Partisi içinde sürdürmeye devam ediyor.
Eyüp’te, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin üyesi ve ayrıca ilçede Çağdaş Kadınlar Derneği’nin kurulmasına destek oldu. Üyesi olduğu Eyüp Dostları Vakfı çatısı altında “Eyüp’te Yaşayanların Dilinden Son Yüzyılın Hikayesi” organizasyonun proje sorumluluğunu üstlendi. 12 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşen bu organizasyonla, binlerce Eyüp’lüyü bir araya getirerek, Eyüp'ün yakın tarihini, yaşayan yüzlerce tanıkla görüşerek hazırlanan kitabın tanıtımı, çekilen belgesel film ile yapıldı.
25 yıl özel sektörde farklı şirketlerde profesyonel olarak çalışan Emel Bilenoğlu, 10 sene kendi tasarım ofisini yönetti. Evli ve 2 çocuk annesidir. Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü mezunu bir tasarımcı olan Emel Bilenoğlu Eyüp’e, kadim tarihine ve barındırdığı eserlere bakışının bu nedenle daha farklı olduğunu belirterek, “Eyüp, hem inanç tarihimizin, hem de Cumhuriyet tarihimizin bir çok sanatçısının yetiştiği bir kültür ve sanat merkezidir. 1950’lerden itibaren Haliç ve çevresinin yaygın üretim ve istihdam alanı olarak, Disk, Türk-İş gibi önemli emek örgütlerine Eyüp’ten büyük katılımlar gerçekleşmiştir” diye ekliyor.
Emel Bilenoğlu konuşmasında Eyüpsultan’da yaşanan haksız olarak riskli alan ilan edilen hak sahiplerine ait alanlar dışında tapu ve mülkiyet konularını ele alırken ilçede yaşanan uyuşturucu sorunları ile çocuklar ve gençlere yönelik sosyal belediyesilik örneklerinin azlığının altını çizdi. Diğer yandan ilçe sınırlarında kentsel dönüşüm altındaki talan politikaları ile Türk Sanatları üzerine uzmanlığı dahilinde çok değerli Eyüpsultan Camii ve çevresindeki aslına uygun olmayan restorasyon çalışmalarını eleştirdi.
Emel Bilenoğlu amacının, Eyüpsultan’a çoğulcu çözüm üreten, insan odaklı katılımcı bir sosyal belediyecilik anlayışını, vizyoner, yenilikçi, geliştirici, kalıcı, uzun vadeli hizmetler ile sunabilmek olduğunu belirtiyor. “Hedefim, sevgiyle umuda yakacağımız ışık ile Eyüpsultan’dan doğarak İstanbul‘u aydınlatmaktır.”
Kayı Boyunda Toylar’da, Osmanlı’nın yükseliş döneminde padişahın yanında, Kurtuluş Savaşı’nda Kuvayi Milliye’de yer alan kadınlarımızın önemine işaret ederek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Eyüpsultan Belediyesi’ni; toplumun her kesimini kucaklayacak, evin merkezi olan kadınlarla en yakın iletişimi kuracak, gençlere vizyon açacak bir Cumhuriyet kadını aday ile kazanabileceğine inanıyor ve göreve hazır olduğunu beyan ediyor.
Editör: TE Bilişim